Säännöt, maksut ja peruutusehdot

Säännöt

Aalto-yliopiston avoimen yliopiston kurssille ilmoittautuessa sitoudutaan Aalto-yliopiston opiskelusääntöjen noudattamiseen:

Avoimen yliopiston järjestyssäännöt

Ordningsregler för öppna universitetet

 

Opintomaksu

Opintomaksu määräytyy opinto-oikeuden laajuuden mukaan ja on korkeintaan 15 €/opintopiste. Maksut näkyvät kurssikuvauksissa ja ne maksetaan verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Käytössä ovat verkkopankeista Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nooa Säästöpankki, Nordea, Osuuspankki ja POP sekä korteista Visa, Visa-electron, MasterCard ja American Express.

Opintomaksun lisäksi voi opiskelijalle tulla kustannuksia oppimateriaaleista, oppikirjoista tai tarvikkeista.

Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille opintomaksu Avoimen yliopiston kursseilla on sama kuin kaikille muille, eli korkeintaan 15€/opintopiste. Kesäkautena (toukokuu-elokuu) voi olla poikkeuksia, joista tiedotetaan erikseen kurssikuvausten yhteydessä.

Opintomaksujen perusteet:
Avoimen yliopiston maksut perustuvat valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista (1082/2009) sekä Valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista annetun valtioneuvoston asetuksen 2 §:n muuttamisesta  (1436/2014)

 

Ilmoittautumis- ja maksuehdot
 

Ilmoittautumisen sitovuus

  • Kurssipaikan saaminen edellyttää opintomaksun maksamista. Ilmoittautuminen on sitova.
  • Varasijalle jääneet hakijat sitoutuvat maksuun vasta sitten kun ovat saaneet tiedon vapautuneesta opiskelupaikasta ja vahvistaneet osallistuvansa kurssille. Vahvistamisen jälkeen opintomaksu on sitova ilman peruutusehtoa.
  • Ilmoittautuminen on kurssikohtainen, eli osallistumismaksua ei voi siirtää kurssilta toiselle.

Ilmoittautumisen peruminen

  • Jos opiskelija ei aloita opintojaan, hänen tulee peruuttaa hänelle varattu opiskelupaikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti (avoin [at] aalto [dot] fi) avoimen yliopiston toimistoon viimeistään 14 vuorokautta ennen opintojen alkamista. Ajoissa peruuttaneille palautetaan 50% opintomaksusta.
  • Kirjatentteihin ilmoittautuneille ei palauteta opintomaksua peruutuksen vuoksi. Kirjatenttiin sisältyy yksi tenttimismahdollisuus/ilmoittautuminen.
  • Opintojen keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
  • Opintomaksut ovat julkisoikeudellisina saatavina suoraan ulosottokelpoisia ilman erillisiä toimenpiteitä (Laki verojen ja maksujen täytäntöönpanosta 706/2007).
  • Jos kurssia ei pystytä järjestämään (esim. liian vähän osallistujia), Aalto-yliopiston avoin yliopisto palauttaa koko opintomaksun.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 04.06.2018.