Ilmoittautumisohjeet

Kursseille ilmoittaudutaan Aimo-palvelussa (järjestelmän palvelukuvaus). Aimo-palvelun käyttäjäksi rekisteröidytään, jonka yhteydessä varmennetaan käyttäjän henkilöllisyys verkkopankkitunnusten avulla. Rekisteröitynyt Aimo-palvelun käyttäjä voi myöhemmin kirjautua järjestelmään omilla tunnuksillaan, ilmoittautua Aalto-yliopiston avoimen yliopiston kursseille ja päivittää yhteystietojaan.

Tutustu kurssikuvauksiin ja valitse sitten kurssi jolle ilmoittaudut. Seuraa kurssikuvauksessa annettuja ilmoittautumisohjeita. Jokaisessa kurssikuvauksessa on linkki, josta pääset siirtymään Aimo-palveluun ja ilmoittautumaan valitsemallesi kurssille. Tutustu sivujen Opiskelu ja Opiskelijan tietojärjestelmät ohjeisiin. Myös Usein kysyttyä -sivusta voi olla apua. Katso video-ohje

Huom! Opettajat eivät käsittele ilmoittautumisia, joten ota kurssipaikkoihin liittyvissä kysymyksissä aina yhteys  Avoimen yliopiston toimistoon.

Ilmoittautumisen vaiheet ovat:

  1. Rekisteröityminen Aimo-palvelun käyttäjäksi
  2. Sisäänkirjautuminen Aimo-palveluun
  3. Kurssi-ilmoittautuminen
  4. Opintomaksun maksaminen

  1. Rekisteröityminen Aimo-palvelun käyttäjäksi

Jos käytössäsi on henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai sähköinen henkilökortti, käytä jompaakumpaa tunnistautumistapaa rekisteröityäksesi palveluun. Rekisteröidy kohdasta Tunnistaudu pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Jos sinulla ei ole henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai sähköistä henkilökorttia, voit rekisteröityä kohdasta Ilman pankkitunnuksia tai sähköistä henkilökorttia . Kun olet ilmoittautunut kurssille Aimo-palvelussa ja saanut viestin onnistuneesta ilmoittautumisesta, niin lähetä kopio virallisesta henkilöllisyystodistuksestasi (ajokortti, passi tms.) sähköpostin liitetiedostona avoin(at)aalto.fi tai vaihtoehtoisesti käy todistamassa henkilöllisyytesi Aalto-yliopiston Avoimen yliopiston toimipisteessä Töölön kampuksella (Runeberginkatu 14-16, Helsinki), ennen kuin ilmoittautumisesi voidaan vahvistaa. Tunnistauminen joko henkilökohtaisesti tai sähköpostilla tulee tehdä viimeistään 8 vrk ennen kurssin alkua. Muussa tapauksessa voi menettää kurssipaikkansa.

  2. Sisäänkirjautuminen Aimo-palveluun

Kirjaudu Aimo-palveluun aina alkuperäisellä käyttäjätunnuksellasi (esim. matti [at] meikalainen [dot] fi), jonka olet antanut rekisteröityessäsi palveluun! Vaikka vaihtaisit sähköpostiosoitteesi myöhemmin, käyttäjätunnuksesi ei muutu.

Rekisteröitymisen jälkeen kirjaudu aina sisään palvelun tunnuksella ja salasanalla kohdasta "Palvelun tunnuksella ja salasanalla"

Huom! Jos sinulla jo on voimassa oleva Aalto-yliopiston käyttäjätunnus ja salasana (henkilökunta, tutkinto-opiskelijat jne.), sinun ei tarvitse rekisteröityä palveluun vaan voit kirjautua palveluun Aalto-tunnuksillasi. Kirjaudu silloin palveluun kohdasta Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla (WebLogin).

 

  3. Kurssi-ilmoittautuminen

Siirry Aimo-palveluun kurssikuvauksen kohdasta Ilmoittautuminen → Ilmoittaudu kurssille ja kirjaudu sisään palveluun.

Valitse haluamasi ilmoittautumislomake, esim. Avoimen yliopiston kurssi-ilmoittautuminen kevät 2017 ja klikkaa ”Täytä lomake”.

Seuraavaksi valitse haluamasi kurssi pudotusvalikosta. Kun olet valinnut haluamasi kurssin, klikkaa ”Lähetä lomake”. Yhdellä ilmoittautumislomakkeella voi ilmoittautua vain yhdelle kurssille. Jokainen kurssi maksetaan ilmoittautumislomakkeen täyttämisen yhteydessä.

Jos kurssi on täynnä, tieto siitä näkyy kurssin nimen perässä. Se ei kuitenkaan estä sinua ilmoittautumasta varasijalle. Kun olet valinnut haluamasi kurssin, klikkaa ”Lähetä lomake”. Seuraavalla näkymällä klikkaa ”Tallenna ja jatka myöhemmin”.  Jos et halua jäädä varasijalle, klikkaa ”Peruuta”.

Jos kurssipaikka vapautuu, saat ilmoituksen sähköpostiisi. Sen jälkeen sinulla on 48 tuntia aikaa vastaanottaa paikka. Jos et ota paikkaa vastaan määräajassa, vapautuu paikka seuraavalle jonossa olijalle. Huom. paikka saattaa vapautua esim. viikonloppuna.

Huom! Ilmoittautuminen pitää aina tehdä henkilökohtaisesti eli et voi tehdä ilmoittautumista toisen henkilön puolesta.

 

  4. Opintomaksun maksaminen

Opintomaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Valitse ”Jatka verkkomaksupalveluun” ja kirjaudu verkkopankkiin omilla tunnuksillasi suorittamaan maksu.

Jotta maksu kirjautuisi järjestelmään, tulee sinun palata verkkopankista takaisin Aimo-palveluun. Joissakin verkkopankeissa tämä saattaa vaatia sitä, että valitset ”Palaa palveluntarjoajan sivulle” tms.

Maksun voi suorittaa Aktian, Nooa-säästöpankin, Handelsbankenin, Nordean, Osuuspankin, POP-pankin tai Danske Bankin verkkopankkitunnuksilla tai jollakin seuraavista maksukorteista: Visa, Visa-electron, MasterCard ja American Express. maksutavat.PNGJos sinulla ei ole käytössäsi mitään näistä maksuvaihtoehdoista, ota yhteyttä Avoimen yliopiston toimistoon avoin [at] aalto [dot] fi.

Lopuksi saat sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin siitä, että kurssi-ilmoittautumisesi on otettu vastaan.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 07.08.2018.