Opiskelijan tietojärjestelmät

 

Aalto-käyttäjätunnus
 

Aalto-yliopiston sähköisten palvelujen käyttäminen edellyttää henkilökohtaisia Aalto-käyttäjätunnuksia (käyttäjätunnus ja salasana). Opinto-oikeuden saanut avoimen yliopiston opiskelija voi aktivoida tunnukset itse osoitteessa:

https://salasana.aalto.fi/

Opinto-oikeus syntyy kurssille ilmoittautumisen yhteydessä. Tunnusten aktivointi on mahdollista sen jälkeen, kun opiskelijan henkilötiedot ovat päivittyneet opiskelijarekisteriin. Tämä tapahtuu 1-3 päivän kuluttua kurssi-ilmoittautumisesta. Aalto-tunnukset ovat voimassa opinto-oikeuden ajan. Jos Aalto-tunnuksen salasana-palvelussa on ongelmia, voi tunnuksen saada Aalto-yliopiston IT Service Deskistä. Tunnuksia ei lähetetä sähköpostitse. Huomaathan, että Aalto-käyttäjätunnus on eri asia Aimo-palvelun tunnus.
 

Aalto-käyttäjätunnuksella pääsee

  • kirjautumaan Aalto-yliopiston opiskelijakäytössä oleville tietokoneille
  • kurssien MyCourses- sivuille ja samalla kirjaudut kurssien työtilan osallistujaksi
  • kirjautumaan WebOodi –opintotietojärjestelmään. WebOodin etusivultasi näet mm. opiskelijanumerosi ja tuloksiasi. Voit tilata WebOodista epävirallisen suoritusotteen.
  • etäkäyttämään Aalto-yliopiston kirjaston monipuolisia elektronisia aineistoja.
  • lataamaan kursseilla tarvittavia ohjelmistoja kotikoneelle download.aalto.fi palvelusta

Aalto-käyttäjätunnus on voimassa pitkän aikaa kurssin päättymisen jälkeen (opiskeluoikeutesi keston mukaisesti, jonka voit tarkistaa WebOodista).

 

Opiskelijan tietoverkkoja:


MyCourses on Aalto-yliopiston kurssien oppimisympäristö. Avoimen yliopiston opiskelijoiden osalta kurssi-ilmoittautumistiedot siirtyvät Aimo-palvelusta WebOodiin, josta ne siirtyvät MyCoursesiin. MyCoursesiin kirjaudutaan henkilökohtaisella Aalto-käyttäjätunnuksella. Kirjautumisen jälkeen sinun pitäisi nähdä ne kurssit MyCourses-etusivullasi, joihin olet ilmoittautunut ja samalla päästä kurssin MyCourses- työtilaan osallistujaksi. Ongelmatilanteissa voit kysyä apua Avoimen yliopiston toimistosta. Täältä voit katsoa Aalto-yliopiston MyCourses-ohjeet tutkinto-opiskelijoille.

Huom. Joillakin kursseilla ei välttämättä käytetä MyCourses- sivustoa. Tällöin kurssin opettaja informoi mitä järjestelmää kurssin opiskelussa käytetään.

Aimo-palvelu on Avoimen yliopiston ilmoittautumisjärjestelmä, jossa opiskelija voi myös päivittää yhteystietonsa sekä tarkastella aikaisempia ilmoittautumisiaan.

Into on Aalto-yliopiston (tutkinto)-opiskelijan portaali opiskeluun, yliopiston palveluihin ja omaan yliopistoon liittyvään tietoon. Sivusto kerää myös Aalto-yliopiston uutiset ja tapahtumat kandidaatti- ja maisteriopiskelijoille sekä tohtorikoulutettaville.

WebOodi on Aalto-yliopiston opiskelija- ja opintotietojärjestelmä. Järjestelmään kirjaudutaan Aalto-käyttäjätunnuksilla. Avoimen yliopiston opiskelija voi käyttää WebOodissa olevia opiskelijan toimintoja rajoitetusti eli hän voi mm.  katsoa opintosuorituksiaan ja tilata sähköpostiinsa epävirallisen suoritusotteen. Tekniikan alan kursseilla voidaan WebOodia käyttää mm. harjoitusryhmiin ilmoittautumisessa. Ongelmatilanteissa ota yhteys oodi(at)aalto.fi

 

Opiskelijarekisteri ja sähköpostitiedotus
 

Ilmoittautumisen ja maksun suorituksen jälkeen uuden opiskelijan käyttäjätiedot ja hänen ilmoittautumisen yhteydessä antamansa sähköpostiosoite siirtyvät automaattisesti Oodi-opiskelijarekisteriin, jonka yhteystietoja Avoin yliopisto käyttää yhteydenotoissaan.

Avoimen yliopiston toimistosta otetaan yhteyttä opiskelijoihin sähköpostitse tai puhelimitse etenkin kiireellisissä tapauksissa (kuten tuntien peruutukset, muutokset tms.). Muista päivittää ajantasaiset yhteystietosi Avoimen yliopiston Aimo-palveluun. Kurssin palautekysely lähetetään myös sähköpostitse. Saat sähköpostiisi henkilökohtaisen linkin palautejärjestelmään viikkoa ennen kurssin viimeistä opetuskertaa. Linkki on auki kolmen viikon ajan. Nimesi ei ole yhdistettävissä vastauksiisi, mutta järjestelmään jää tieto, että olet vastannut kyselyyn.

Avoimen yliopiston opiskelijalle annetaan Aalto-sähköpostiosoite vain sitä pyydettäessä. Aalto-sähköpostiosoitteen muoto on etunimi.sukunimi [at] aalto [dot] fi, ja sen voi pyytää käymällä henkilökohtaisesti Aalto-yliopiston IT Service Deskissä Töölössä, Otaniemessä tai Arabiassa. Henkilöllisyys varmistetaan paikan päällä. Huom! Aalto-sähköpostiosoite on aktiivinen opinto-oikeuden voimassaolon ajan. Opiskelijalla voi olla vain yksi sähköpostiosoite opiskelijarekisterissä.

 

Langattomat verko kampuksilla

Kampuksilla on kolme erilaista langatonta verkkoa Aalto Open, Aalto ja Eduroam. Aalto Open on kaikille avoin langaton verkko. Aalto on turvallisempi, mutta vaatii kirjautumisen Aalto-tunnuksella omalta laitteelta. Eduroam on suljettu ja suojattu verkko, joka toimii Aalto-tunnuksilla myös monissa muissa yliopistoissa Suomessa ja muualla Euroopassa.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 13.03.2018.